Begrippenlijst

 • back-up [algemeen ]

  Een back-up is eigenlijk niets meer dan een extra kopie van uw gegevens. Van uw foto's, muziek, email, documenten. Liefst bewaard op een andere plek dan het origineel. Als er maar één exemplaar is van uw foto's - bijvoorbeeld op uw telefoon - dan zijn deze niet gebackt up.
 • cloud [algemeen ]

  De cloud is tegenwoordig een veel gebezigde term in de digitale wereld. Het betekent in feite alleen dat u gebruik maakt van computers die niet van u zijn. Dat klinkt raar maar de cloud gebruiken betekent opslaan, gebruiken en delen van uw gegevens op het internet. En het internet is een enorm netwerk van aan elkaar verbonden computers. Voorbeelden van de cloud zijn. Microsoft Onedrive©, Google Drive©, Apple iCloud© , Dropbox©. Maar ook Gmail© is gebruik van email in de cloud.
 • drivers [algemeen ]

  Een driver wordt ook wel stuurprogramma genoemd. Dit is een klein programmaatje dat er voor zorgt dat onderdelen van uw computer goed werken. Een driver is onder andere nodig voor het beeldscherm, het geluid en de usb aansluitingen. Maar ook voor het toetsenbord en de muis is een stuurprogramma nodig. Als de driver niet goed meer werkt kan dit tot vele storingen lijden. Voor een veilige en goede werking van uw apparaat is het noodzakelijk dat de drivers regelmatig worden bijgewerkt. Fabrikanten brengen dan ook regelmatig zo'n update uit. Deze worden soms automatisch geïnstalleerd, maar soms moet dit ook handmatig gebeuren. Een handig programma om dit te doen is Driver Booster©.
 • nas [algemeen ]

  Een NAS is een apparaat waar je muziek, foto's, films en andere gegevens kunt opslaan die dan te gebruiken zijn vanaf elk apparaat dat is aangesloten op het netwerk of de wifi. Je kunt dus al je foto's films en muziek afspelen op je computer, telefoon en tablet. Een NAS wordt ook veel gebruikt voor het maken van een back-up .
volgende >>
Als je dit wilt delen...Share on Facebook
Facebook
Share on LinkedIn
Linkedin
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest