Reparatie • Installatie • Onderhoud
Reparatie • Installatie • Onderhoud

Ik kan u helpen bij vele vragen en problemen in uw digitale leven.
Hieronder een greep in beeld wat ik voor u kan doen, wat voorbeelden uit de praktijk en een omschrijving van mijn diensten.


Klik of tik

Wat voorbeelden:

Tik of klik voor mijn diensten
Klik of tik op een item voor meer informatie.

Installatie van uw computer of laptop
Ik  installeer uw pc of laptop, inclusief windows/iOS, software, beveiliging en uw persoonlijke gegevens. Het kan gaan om een nieuwe computer, vervanging van een oude of opnieuw installeren omdat de computer problemen heeft.

Repareren van uw computer of laptop
Is uw computer kapot? Ik repareer uw apparaat, kan de voeding, accu, harde schijf of andere onderdelen van uw pc of laptop vervangen. Is het scherm van kapot? U kunt bij mij terecht voor vervanging.

Tablet en mobiele telefoon
U kunt bij mij terecht voor storingen aan uw apparaten. Ook kan ik een kapot scherm vervangen. Ik kan u helpen bij het instellen van een nieuwe tablet of telefoon. Ik regel de installatie van apps en beveiliging en kan uw e-mail en agenda instellen. Ook kan ik uw gegevens, e-mail, agenda en andere apps overzetten van uw oude telefoon naar uw nieuwe apparaat.

Scherm vervangen
Ik kan een defect scherm van uw laptop, tablet of mobiele telefoon voor u vervangen.

Computervirus verwijderen
Ik maak uw apparaten vrij van virussen en andere ongewenste software. En zorg ervoor dat eventuele schade door een virus zo veel mogelijk wordt hersteld.

Software installeren
Ik kan al uw software en apps installeren. Voor pc, laptop, tablet en mobiele telefoon. Het maakt niet uit of het om besturing gaat (Windows IOS en android) of om kantoor, foto- en filmbewerking, communicatie of andere programma's gaat. Ik installeer het voor u. Bij problemen zijn vaak de zogenaamde drivers of stuurprogramma's, nodig voor een goede en veilige werking van uw apparaat, een oorzaak. Ik zorg ervoor dat deze weer goed geïnstalleerd en up to date zijn, waardoor de problemen vaak zijn opgelost zijn.

Beveiliging
Ik help u met antivirus-en beveiligingssoftware, beveiliging van uw wifi-netwerk en met veilig thuis en in de cloud werken.

Netwerk en Wifi
Ik kan uw netwerk installeren. Zowel bekabeld als draadloos (wifi). Uw netwerk uitbreiden en optimaliseren. Problemen los ik voor u op, zodat u overal snel, stabiel en veilig internet heeft.

Computer sneller maken
Door het gebruik wordt een computer traag: opstarten duurt erg lang, en de computer reageert langzaam of helemaal niet. Ik zorg ervoor dat uw apparaat weer vlot werkt. Ook kan ik uw computer veel sneller maken door een SSD-schijf en/of extra geheugen in de computer te plaatsen.

Thuiswerken en werken in de cloud
Ik zorg ervoor dat u veilig kunt werken vanuit huis en in de cloud. Dat houdt in een veilige verbinding naar de cloud, en uw gegevens, e-mail en agenda stel ik in op uw apparaten. Ik regel uw back-up. U kunt ook bij mij terecht voor online vergaderen en voor het onderhouden en optimaliseren van uw internet en mobiele abonnement.

E-mail en agenda
Ik laat uw e-mail en agenda's correct werken en zorg ervoor dat uw mail en agenda’s worden gesynchroniseerd op al uw apparaten. Ik kan ook nieuwe mailadressen voor u aanmaken.

Snelle SSD-schijf inbouwen
Ik kan uw harde schijf vervangen door een moderne SSD-schijf. Uw computer of laptop wordt daardoor veel sneller. Opstarten gaat razendsnel, programma's werken vlot en soepel. Ook gaat de accu van uw laptop langer mee omdat de SSD minder stroom nodig heeft.

Back-up
Regelmatig een back-up maken is noodzakelijk. Ik hanteert een eenvoudige back-up-methode. Bijvoorbeeld op een externe schijf, NAS (centrale opslag op uw netwerk) of in de cloud. Geen ingewikkeld gedoe, maar wel de zekerheid dat uw waardevolle gegevens veilig zijn. Een gerust gevoel!

Printen
Ik zorg dat u weer zorgeloos kunt printen. Draadloos zodat uw printer overal kan staan, of gewoon via een kabel. Vanaf uw mobiele telefoon of tablet, en zelfs via internet als u niet thuis of op uw werkplek bent.

Aanschaf ICT apparatuur
Ik kan ICT apparatuur voor u kopen en installeren, zoals een laptop, tablet, mobiele telefoon, printer, router, en dergelijke. Heeft u extra geheugen nodig voor een snellere computer of laptop? Of een extra of grotere harde schijf om meer foto’s en films te kunnen opslaan? Of extra USB-aansluitingen of een kaartlezer? Ik installeer het allemaal voor u. Ook verzorg ik de installatie van een externe harde schijf, webcam of ander apparaat. Uiteraard leg ik ook uit hoe het allemaal werkt.

Smart TV en multimedia
Ik verzorg de installatie van uw Smart TV. Installeer internet en apps als YouTube op uw TV. Zorg ervoor dat u tv-programma’s kunt kijken op meerdere tv's, op uw tablet en uw laptop.

Muziek, films en andere media
Ik regelt dat u muziek kunt afspelen, en films en foto’s kunt kijken op uw TV, tablet, telefoon en computers. Ik installeer diensten als Spotify en Netflix. Als u veel foto's, films en muziek op verschillende apparaten heeft dan is het wenselijk om een NAS (centrale opslag op uw netwerk) of media box te installeren zodat u al deze multimedia eenvoudig kan afspelen op al uw apparaten. Bediening kan via één centraal punt, vaak vanaf uw telefoon of tablet. Streaming behoort ook tot de mogelijkheden. En ik kan ook helpen met het instellen van uw internet radio.

Internet en mobiel abonnement
Ik kan een voordeliger of beter passend mobiel- of internetabonnement voor u regelen, evenals de overstap naar een andere provider voor uw abonnementen. Uiteraard doe ik dit in overleg met u, afgestemd op uw situatie en wensen.

Website en hosting
Ik kan zaken rondom uw website hosting voor u regelen. Bijvoorbeeld het aanmaken en instellen van emailadressen en beveiligingsinstellingen van uw website aanpassen. Ik adviseer en begeleid bij het overstappen naar een andere hostingpartner en zorg dat u een minimale "downtime" heeft. Ik ben bekend met WordPress en kan u helpen met (aanpassingen aan) uw website.

Smart home en slimme apparaten
Slimme thermostaten, lampen bedienen door te spreken of met uw mobiele telefoon, automatische rolgordijnen, er zijn tegenwoordig vele mogelijkheden en gadgets om uw huis slimmer te maken. Ik kan u wegwijs maken en helpen uw wensen te realiseren.

Heeft u vragen? Staat wat u zoekt er niet bij? Neem contact met mij op. Dan bekijken we samen wat in uw specifieke situatie nodig is.

Van Viegen ICT-hulp

ik ontzorg uw digitale leven

Als je dit wilt delen...Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
Linkedin
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest